VEERABLE
Gastin banaaniletut kuusenkerkkäsiirapilla

Gastin banaaniletut kuusenkerkkäsiirapilla

Löysin muutama vuosi sitten onnekseni Kivojen tyyppien gastipörssistä tosi mukavan gastin, joka toi veneelle mukanaan maailman herkullisimman ja helpoimman reseptin: Gluteenittomat banaaniletut! Banaaniletut sopivat niin aamiaiseksi kuin väli- tai iltapalaksi. Niihin tarvittavat ainekset ovat pitkään säilyviä ja löytyvät veneeltä (tai keittiön kaapista) usein muutenkin:

  • Banaaneja, munia, suolaa
  • Rasvaa paistamiseen maun mukaan
  • Päälle esimerkiksi siirappia, hilloa, kookoshiutaleita…

Ohje kahdelle

Muussaa yksi keskikokoinen banaani, vatkaa joukkoon kaksi kananmunaa. Lisää ripaus suolaa.
That’s it.
Paista letut lettupannussa tai pienellä paistinpannulla.

Letut nautittiin tällä kertaa Turun tuliaisena veneelle tuomani kuusenkerkkäsiirapin kanssa. Siirappia valmistaa Voi veljet ja hankin sen Forum Marinumin merellisestä Göran-ravintolasta.

Pihkaisan kuusenkerkän pikantti maku ja banaanin täyteläinen makeus sopivat yhteen aivan täydellisesti. Tein kuvien letut suurella pannulla, minkä vuoksi niiden muoto ei ole maailman kaunein, mutta maku oli kuitenkin jälleen aivan hävyttömän herkullinen. Kuusenkerkkäsiirappiin taisin jäädä heti koukkuun ja jos sitä ei jokainen tulekaan Turusta hakeneeksi, niin vaahterasiirappi käy lettujen kaveriksi myös vallan hyvin.

Siirappi sisältää simppelisti vain kuusenkerkkää, vettä ja sokeria, joten arvaatte varmasti mitä aion ensi kesäkuussa tehdä! Kuusenkerkkäkokeiluja on s/y Veerablella tehty aiemminkin, mm. juhannusginin muodossa. (Kuva alla!)

Huomaathan, että:

Kuusenkerkkien ja havujen kerääminen ei kuulu jokamiehenoikeuksiin. Niitä voi kerätä omalta pihalta tai omasta metsästä – tai pyytää keräämiseen maanomistajalta lupa.

Cheers!