VEERABLE

Veerable – koti veneessä

Tänä vuonna tuulen voimalla liikkuva kotimme on kierrellyt suurempia meriä ja blogi ollut luovalla tauolla toisen kirjoitusprojektin vuoksi: Kiitos Otto A. Malmin lahjoitusrahastolle romaanikäsikirjoituksen parissa tapahtuvan työskentelyni tukemisesta.

–  Veera

Veerable on…

meren äärellä syntynyt lifestyleblogi, jonka matkassa lukijat pääsevät tutustumaan purjeveneiden estetiikkaan ja arjen yksityiskohtiin. Blogi kokoaa yhteen merellisen inspiraation lähteitä – innoittajia, tyyliä, taidetta, kirjoja, ja tietenkin purjehdusretkiä. Käymme erilaisissa satamissa, ankkuroidumme suojaisiin lahtiin ja ylitämme avomerta. Lisäksi päästään tutustumaan erilaisiin veneisiin ja niiden tarinoihin.

Blogi tarjoaa elämyksiä, tietoa ja tarttumapintaa niin purjehduskärpäsen puraisemille kuin niille, jotka vasta haaveilevat veneilyharrastuksesta. Aivan erityisesti blogi on omistettu sinulle, joka ajattelet purjehtimisen olevan liian vaikeaa, liian elitististä, liian urheilullista – tai liian kaukana sun elämästä.

Minä ja matkakumppanini Mikko aloitimme purjehtimisen aikuisiällä yhteisestä päätöksestä nyt-tai-ei-koskaan-asenteella. Alkuun suurinta riemua tuotti se kun burnoutin partaalla keikkuva tuottajakaksikko huomasi, että merellä eletään aivan toisessa ajassa – meri-ajassa, jossa asioilla on erilainen tärkeysjärjestys. Nyt olemme asuneet vuodesta 2020 lähtien yli puolet vuodesta veneessä, seilaten Suomenlahdella ja Itämerellä aina kun voimme. Pisin matkamme on ulottunut Pohjois-Ranskaan. Parhaillaan etsimme entistäkin asuttavampaa venekotia.

Kuva: Marika Maijala