VEERABLE

Veerable – koti veneessä

Tänä vuonna tuulen voimalla liikkuva kotimme lähtee kohti suurempia meriä ja blogi jää luovalle tauolle toisen kirjoitusprojektin vuoksi: Kiitos Otto A. Malmin lahjoitusrahastolle romaanikäsikirjoituksen parissa tapahtuvan työskentelyni tukemisesta.

–  Veera

Veerable on…

meren äärellä syntynyt lifestyleblogi, jonka matkassa lukijat pääsevät tutustumaan purjeveneiden estetiikkaan ja arjen yksityiskohtiin, helpoista retkieväistä kynttiläillallisiin ja pienen kodin sisustusideoihin. Nopean kurkistuksen meidän veneeseemme voit tehdä heti täällä.

Blogi kokoaa yhteen merellisen inspiraation lähteitä – innoittajia, tyyliä, taidetta, kirjoja, ja tietenkin purjehdusretkiä. Käymme erilaisissa satamissa, ankkuroidumme suojaisiin lahtiin ja ylitämme avomerta. Lisäksi päästään tutustumaan erilaisiin veneisiin ja niiden tarinoihin.

Blogi tarjoaa elämyksiä, tietoa ja tarttumapintaa niin purjehduskärpäsen puraisemille kuin niille, jotka vasta haaveilevat veneilyharrastuksesta. Aivan erityisesti blogi on omistettu sinulle, joka ajattelet purjehtimisen olevan liian vaikeaa, liian elitististä, liian urheilullista – tai liian kaukana sun elämästä.

Minä ja matkakumppanini Mikko aloitimme purjehtimisen viitisen vuotta sitten yhteisestä päätöksestä nyt-tai-ei-koskaan-asenteella. Alkuun suurinta riemua tuotti se kun ajoittain burnoutin partaalla keikkuva tuottajakaksikko huomasi, että merellä eletään aivan toisessa ajassa – meri-ajassa, jossa asioilla on erilainen tärkeysjärjestys. Nyt olemme asuneet vuodesta 2020 lähtien yli puolet vuodesta veneessä, seilaten Suomenlahdella ja Itämerellä aina kun voimme. Haaveilemme ympärivuotisesta asumisesta veneessä.

Kuva: Marika Maijala