VEERABLE
Veerablen joulupuuro

Veerablen joulupuuro

Hyvää jouluviikkoa! Syksyn kiireet ovat vihdoin takana ja aikaa on myös keittiötouhuille…

Vuoden viimeisenä reseptinä ajattelinkin jakaa monenlaisiin ruokavalioihin sopivan Veerablen joulupuuron! Viime jouluna meillä kävi joulun alla ystäviä useaan otteeseen sitä syömässä ja kaikki ihmettelivät, kuinka sokeriton puuro voikin olla sellainen HERKKU! Helposti muokattavaa reseptiä olen vuoden mittaan myös varioinut monessa satamassa.

Olen aikaisemminkin hehkuttanut chia-siemenpuuroa ja siihen myös tämä moderni, laktoositon ja gluteeniton joulupuuro perustuu.

Veerablen joulupuuro (4 hengelle)

Chia-siemeniä (2 rkl)

Kookosmaitoa 2,5 dl

Pieni purkillinen (esim. Piltti) mustikkasosetta tai muuta marja- tai hedelmäsosetta.

Boysenmarjoja

Kookoshiutaleita

Chia-siemenpuuro kannattaa valmistaa edellisenä päivänä tai ainakin useampi tunti ennen tarjoilua. Mitä pidempään siemenet ovat ehtineet imeä nestettä, sitä paremman puuron saat. Huom! Älä koskaan nauti tai tarjoile raakoja, nesteeseen liottamattomia chia-siemeniä.

Neljän hengen puuroannosta varten 2 rkl chia-siemeniä sekoitetaan 2 – 2,5 dl kookosmaitoa. Sekoita hyvin, että siemenet levittyvät tasaisesti. Peitä astia kannella ja laita viileään yöksi.

Asettelu:

Laita tarjoilulasien pohjalle ensin kerros mustikkasosetta. Sokeroimattomat ja lisäaineettomat Piltti-marjaseokset kuuluvat meidän veneen ruokakaapin perussisältöön, sillä käytän niitä niin jugurtin kuin aamupuuron kanssa.

Nostele lusikalla laseihin kerros chia-siemenistä ja kookosmaidosta etukäteen sekoitettua puuroa.

Asettele ylimmäksi kerrokseksi boysenmarjoja tai muita marjoja/hedelmäpaloja maun mukaan. Seuraavista kuvista näet myös, kuinka puurosta saa lisukkeiden värejä vaihtamalla esim. kesäisen aurinkoisen (mangopiltti + persimon-lohkot) tai raikkaan punavalkoisen version (puolukkahillo + tuoreet puolukat).

Sirota joulupuuron päälle kanelia ja kruunaa annos lumivalkoisilla kookoshiutaleilla.

Jos joskus olet miettinyt, miksi jouluaamuna syödään valkeaa puuroa, niin vastaus löytyy täältä.

Makoisaa joulunaikaa toivottaa Veerablen väki!